chrome firefox opera safari iexplorer

У київському ботсаду з'явиться унікальний східний парк

12 квітня 2011 о 13:33

До кінця наступного року в столичному ботсаду на ділянці площею 1,5 га висадять рослини Японії та Китаю.

Як пише газета Сегодня, крім озер, східних дерев і квітів, на ділянці планують побудувати навіть чайний будиночок.

Як зазначили в ботсаду, для того, щоб рослини прижилися, співробітники саду будуть консультуватися у японських архітекторів та інших фахівців.

«Два роки ми вже працюємо над цією ідеєю. Зараз проводиться геодезична і топографічна зйомка. Її плануємо закінчити через місяць-два. А потім будемо працювати над самим проектом Східного саду. А вже до кінця 2012 року всі бажаючі зможуть насолодитися природою Японії та Китаю. Будуть представлені японські сосни, клени та інші дерева цього клімату», — розповів виданню заступник директора Національного Ботсаду Микола Шумик.

На сьогодні подібних відкритих східних садів в Україні немає.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути