chrome firefox opera safari iexplorer

Галерея «АВС-арт» презентує групову виставку «ДО МОРЯ»

19 серпня 2020 о 11:25

«До моря» – традиційна групова виставка в галереї «АВС-арт», що представляє добірку живописних і графічних творів, обєднаних мариністичною тематикою. В експозиції – Валентин Алтанець, Петро Бевза, Адальберт Борецький, Юрій Вінтаєв, Альбін Гавдзинський, Михайло Демцю, Анатолій Криволап, Адольф Лоза, Любомир Медвідь, Роман Романишин, Сергій Савченко, Валентина Цвєткова, Степан Яровий, Олег Ясенєв та інші художники.

Формуючи візуальний ряд традиційної тематичної виставки, ми прагнемо презентувати особливий експозиційний підхід, акцентуючи на певних деталях: знак, асоціація, емоція; колір, форма; школа, напрям, стиль. Таким чином, море в мистецькому просторі «АВС-арт» набуває нових потрактувань, його образні прояви за рахунок широкого діапазону представлених художніх візій – розмаїті й неповторні.

Нинішня виставка має два вектори сприйняття. З одного боку, вона зосереджена на топонімічній конкретиці, позбавляючи марину образної узагальненості й підводячи глядача до географічних координат тих місць, що від 2014 року стали для України больовими точками: Судак, Балаклава, Гурзуф, Ялта, Сімеїз, Бахчисарай, Керч… З іншого – означений жанр не обов’язково передбачає зображення винятково морської стихії, адже асоціативні зв’язки в цьому контексті можуть бути надзвичайно широкими. Тож наше море – це й мушля, в якій вчувається шум хвиль, й ріки, котрі наповнюють океани, човен, що шукає свого берега, міфологема острова й бездонні світові глибини.

Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.

Виставка працює 18 серпня – 11 вересня 2020 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка.

Вхід вільний.

Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33.

E-mail: gallery.avsart@gmail.com

Сайт: www.avsart.com.ua

Сторінка у Фейсбуці: @avsart.gallery

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути