chrome firefox opera safari iexplorer

ЗЕЛЕНА ХВИЛЯ ЕКОЧИТАННЯ

10 листопада 2021 о 12:55

З 01 березня по 30 травня 2021 року у рамках Десятиліття Організації Об’єднаних націй із відновлення екосистем (2021 – 2030рр.) було успішно проведено Всеукраїнський конкурс дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ», започаткований Національною бібліотекою України для дітей спільно з Національною секцією  Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY), фондом Миколи Томенка «Рідна країна», Державною екологічною інспекцією України, ТОВ Видавництвом «Ранок» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Української асоціації бібліотек для дітей.


Участь у конкурсі взяли майже 3 тисячі дітей з усіх регіонів України. Прекрасні творчі роботи свідчать про те, що юні громадяни вболівають за природу своєї Батьківщини, їх турбують проблеми глобальних кліматичних змін  та стану навколишнього середовища планети. Найкращі, на думку конкурсної комісії, 125 малюнків зібрано в спеціальному альманасі і зміст цих прекрасних творчих робіт є яскравим свідченням того, що розуміння суті економічних проблем кожною людиною не залежить від віку, соціального статусу та професійного рівня.


Фонд «Рідна країна» тривалий час підтримує різноманітні екологічні проекти. Серед найвідоміших – «7 природних чудес України». Завданням цього проекту було не лише визначення найкращих природних див, а й привернення уваги до потреби захисту довкілля. Відновлення парків, зарибнення ставків, боротьба з бракон’єрством – важливі напрямки діяльності фонду. Участь в організації та проведенні Всеукраїнського конкурсу дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ» стало для команди «Ріднї країни» шансом долучитися до формування екологічної компетентності у школярів та студентів, продовжити свій багаторічний досвід у просвітництві в школах та вищих навчальних закладах.

Лише спільними зусиллями ми зможемо зберегти наше довкілля, а отже й захистити Україну!

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути