chrome firefox opera safari iexplorer

Президент хоче осучаснити парад до Дня незалежності

31 травня 2011 о 10:17

Президент України Віктор Янукович доручив урядові скоротити витрати, заплановані на проведення параду на День незалежності.

Глава держави також дав доручення залучити до святкувань 20-річну молодь, ровесників незалежності України. Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Переконаний, що скорочення коштів – це буде правильно», – звернувся Президент до Прем’єр-міністра Миколи Азарова під час засідання Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 20-ї річниці незалежності України.

Окрім того, глава держави доручив урядові зробити свято, яке сприйняли би усі українці, незалежно від віку. «Можливо, нам варто зробити ці заходи більш сучасними?, – звернувся Президент до учасників засідання. – За участю молоді, 20-річчя якої буде святкуватися цього року», – додав Віктор Янукович.

Про виконання цих доручень учасники наради відзвітують на початку липня – на цей час заплановано наступне засідання Координаційної ради.

Нагадаємо, на святкування 20-ї річниці незалежності України виділили понад 177 млн грн.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

15 травня

Інші дати
Микола Країнський
1869 –  український психіатр і психолог. Відомий працями з патології епілепсії. Першим висунув гіпотезу про захисний характер епілептичного припадку, під час якого в організмі руйнуються накопичені отруйні речовини.
Розгорнути
Микола Соловцов (Федоров)
1857 –  театральний діяч, драматичний актор, режисер; фундатор першого стаціонарного театру у Києві (1891 р., тепер Національний академічний театр руської драми імені Лесі Українки).
Розгорнути
Народився Віктор Васнецов
(1848, с. Лоп'ял, Росія - 1926) - російський живописець. Один із авторів розписів у Володимирському соборі в Києві
Розгорнути
Народився Панас Саксаганський (Тобілевич)
(1859, с. Кам»яно-Костувате, Миколаївська область – 1940), український актор, режисер, драматург і педагог школи М.Кропивницького, корифей українського побутового театру.
«Сцена…— мій кумир, театр — священний храм для мене!» (Панас Саксаганський)
Розгорнути
Народився Михайло Булгаков
(1891, м. Київ - 1940) – письменник, драматург і театральний режисер. Автор романів «Біла гвардія», «Майстер і Маргарита», «Собаче серце».
«Ах, які зірки в Україні. От майже сім років живу в Москві, а все ж таки тягне мене на батьківщину. Серце щемить, хочеться іноді болісно в поїзд… і туди. Знову побачити яри, занесені снігом, Дніпро… Немає красивішого міста на світі, ніж Київ». (Михайло Булгаков)
Розгорнути
Народився Павло Скоропадський
(1873, м. Вісбаден, Німеччина - 1945) - український громадський, політичний і військовий діяч, гетьман Української Держави у 1918 році.
Розгорнути
Народився Ілля Мечников
(1845, с.Мечнікове Харківська область - 1916) - український науковець, один з основоположників еволюційної ембріології, порівняльної патології, імунології і мікробіології. Лауреат Нобелівської премії з медицини та фізіології 1908 року «За вивчення імунної системи».
Розгорнути