chrome firefox opera safari iexplorer

ВР посилила відповідальність за експлуатацію дітей

05 липня 2011 о 17:18

Верховна Рада ухвалила зміни до Кримінального кодексу України щодо злочинів проти життя, здоров'я, волі, честі та гідності особи. Даний документ підтримали 249 народних депутатів.

Згідно з законом, експлуатація дитини, що не досягла віку, з якого законодавством дозволено працевлаштування, буде каратися арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відповідні дії, скоєні організованою групою, каратимуться позбавленням волі на термін від 5 до 10 років (відповідно до чинного закону — від 3 до 5 років) з позбавленням права займати певні посади протягом 3 років.

Документом передбачено, що використання батьками або особами, які їх замінюють, малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (систематичним випрошуванням грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб), буде каратися обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути