chrome firefox opera safari iexplorer

8-річний школяр із Тернопільщини встановив рекорд Гіннеса

06 липня 2011 о 11:35

8-річний Тарас Хомут із райцентру Бучач на Тернопільщині встановив новий рекорд Гіннеса. Школяр зробив 1500 відтискань від підлоги поспіль, що на півсотні більше за досягнення румуна, ім’я якого є у цій книзі.

Відтискався хлопець 2,5 години. Це досягнення зафіксували представники «Книги рекордів Гіннеса», тож невдовзі Тарас Хомут стане офіційним рекордсменом, – повідомляє «Експрес».

«Лише пiсля кожної сотнi мiг розiм’яти руку чи ногу. Тримаючись на однiй нозi, розминав iншу. Так само було i з руками. А пiсля 500 разiв дозволив собi попити води. При цьому зберiгав позу в упорi лежачи», – розповів хлопець після здобуття рекорду.

Тарас почав займатися спортом у п’ять років. Тренується тричі на тиждень по 2,5 години. За одне заняття робить 950 відтискань. У вихiднi навантаження меншi – лише 150 разiв. Для цього йому потрiбно п’ять хвилин.

Окрім того, школяр вправно підтягується на поперечині та 50 разiв поспiль може вилiзти на канат довжиною 4,5 метри.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути