chrome firefox opera safari iexplorer

Оголошуємо конкурс: «Діти про свій рідний край»

15 липня 2011 о 13:21

До 20-річчя незалежності України Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» за інформаційної підтримки світоглядного порталу «Рідна країна» та газети «Лівобережна» оголошують конкурс дитячих творів «Діти про свій рідний край».

Участь у конкурсі можуть взяти діти дошкільного та молодшого шкільного віку, які, за умовами конкурсу, до 1 вересня 2011 року повинні надіслати на адресу організаторів свої малюнки (для дошкільнят) та твори (для дітей молодшого шкільного віку), в яких розповідається, як і чому вони люблять свій рідний край.

Переможці конкурсу отримають цінні подарунки – книги для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку, видані видавництвом «Веселка».

Окрім того, кращі твори і малюнки будуть розміщені на порталі «Рідна країна» та надруковані у газеті «Лівобережна».

Умови конкурсу

Малюнки (для дошкільнят) та твори (для дітей молодшого шкільного віку) необхідно надсилати до 1 вересня 2011 року на електронну адресу: ridnakraina@ukr.net (формат файлу MS Word) або за поштовою адресою: 02095, м. Київ, вул. Княжий Затон 21, 1 парадне, офіс 531.

В листі необхідно вказати дані про автора (поштову адресу, дату народження, школу, клас, за бажанням можна прикріпити фото).

Результати конкурсу будуть оприлюднені після 1 вересня 2011 року на порталі «Рідна країна» і в газеті «Лівобережна».

Говорячи про ідею проведення конкурсу, його ініціатор, віце-спікер парламенту Микола Томенко сказав: «Любов до України розпочинається з любові до своєї малої батьківщини, свого рідного села, селища, міста, де народився та живеш». За його словами, саме з метою пропагування патріотизму у дітей з наймолодшого віку його Фонд і вирішив провести такий конкурс.

«Рідна країна»

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути