chrome firefox opera safari iexplorer

На Воровського встановлять пам’ятник Грінченку

28 липня 2011 о 17:16

22 серпня у сквері на вулиці Воровського, 18/2 біля адміністративного корпусу Київського університету встановлять пам'ятник Борису Грінченку.

Як відзначили у прес-службі мерії, місце розташування пам'ятника обрано не випадково, адже у цьому районі на вулиці Гоголівській на початку ХХ століття жив вдатний діяч. А на вулиці Воровського, 26 у колишньому приміщенні Товариства сприяння початковій освіті, Грінченко читав лекції та проводив літературно-мистецькі вечори.

Як відомо, наприкінці квітня минулого року у приміщенні ректорату на вулиці Воровського, 18/2 відбулося відкриття музею Бориса Грінченка.

Як відомо, Борис Грінченко — видатний український педагог, письменник, літературознавець, вчений, мовознавець, лексикограф, автор першого «Словника української мови», що удостоєний премією імені Костомарова Петербурзької імператорської академії наук.

Грінченко заснував і очолив культурно-просвітницьку громадську організацію "Товариство «Просвіта», що об'єднала навколо себе Миколу Лисенка, Михайла Грушевського, Олену Пчілку, Лесю Українку та інших.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути