chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах на День незалежності – масштабне співоче дійство

01 серпня 2011 о 12:54

Мерія міста Черкаси визначилася з колективами, які виконуватимуть разом із містянами на День Незалежності 24 серпня українські пісні, повідомила «Рідній країні» прес-служба Черкаського міськвиконкому.

У масштабному дійстві «Співочі Черкаси», яке вперше проведуть в Україні, братимуть участь гурти «Mansound», «Плач Єремії» та «Друга ріка».

Організатори запланували у Долині троянд розмістити 3 сцени, на яких виступатимуть ці три гурти.

Громаду умовно розділять за віковим принципом на молодше, середнє і старше покоління. Співаки разом із глядачами, яким безкоштовно напередодні подарують пісенники, почергово виконуватимуть українські народні пісні. Згодом всі об’єднаються під найбільшою сценою, заспівають кілька пісень і на завершення – Гімн України. Після чого буде традиційний концерт і феєрверк.

«Mansound» співатиме із старшим поколінням, «Плач Єремії» на чолі із Тарасом Чубаєм – із середнім, а «Друга ріка» – з молодшим.

Окрім «Співочих Черкас» мерія міста запланувала кулінарний фестиваль «Черкаська смакота», конкурс на найкращий дизайн одягу чи зачіски в українському стилі та багато іншого.

Влада звертається до черкасців і гостей міста 24 серпня на День Незалежності одягнути вишиванку чи заплести стрічку у волосся і, відвідавши «Співочі Черкаси», заспівати гуртом українські пісні.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути