chrome firefox opera safari iexplorer

«Вишита Україна»

Дата події:27 жовтня 2010 о 14:00
Місце події:Львівська міська рада
Більше про подію:

27 жовтня пластуни Львова розкладуть 16 двометрових конструкцій з натягнутими банерами із зображеннями людей в традиційних українських строях. В обличчях персонажів прорізані отвори, щоб будь-хто зміг сфотографуватись на згадку у вишиванці будь-якого етнографічного регіону.

Мета проекту «Вишита Україна» – ознайомити громадськість з українським традиційними строями різних етнографічних груп, познайомити з красою та різноманіттям українських народних традицій та культурою різних регіонів нашої держави.

В ілюстраціях використані фото із зображеннями вишиванок 14 етнографічних регіонів України кінця 19 ст., надані видавництвом «Балтія-Друк», а ще 2 стенди представляють однострій сучасного пластуна і пластунки. Всі ілюстрації підписані інформацією про те, з якої області походить вишиванка.

Як зазначила виконавчий директор Пласту Ольга Сінкевич: «Ми сподіваємось долучити до проекту якнайбільше людей у всіх куточках України, щоб показати їм їхню історію через вишиванку, адже вона об’єднує всіх українців».

Проект «Вишита Україна» є Всеукраїнською акцією. Банери мандрують містами України, в яких є осередки Пласту.

Джерело: zaxid.net

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути