chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові розпочався видовищний фольклорний фестиваль «Етновир»

20 серпня 2011 о 20:50

Як повідомили ZAXID.NET організатори, «Етновир – 2011» — це 5-денна феєрія у Львові. У програмі фестивалю — виступи хореографічних, вокальних, театральних колективів, кожен з яких демонструє культурні надбання своєї країни, а також сучасну, непідробну експресію.

Особливий подарунок для львів’ян та гостей задуманий на другий день фестивалю, 21 серпня, коли учасники творчих колективів готуватимуть та пригощатимуть стравами національних кухонь. На площі Ринок можна буде спробувати італійські, африканські, французькі та грецькі страви.

Також вперше на фестивалі буде влаштовано Міжнародний чемпіонат з «живих шахів» — у ТРЦ King Cross Leopolis буде встановлено велику шахову дошку, де колективи змагатимуться за перемогу, а усі гості фестивалю матимуть можливість вболівати та спостерігати за цим незвичним дійством. Цьогорічний фестиваль закінчиться святковим концертом  усіх колективів-учасників з нагоди відзначення 20-ї річниці незалежності України у ТРЦ King Cross Leopolis.

Фестиваль відбувається за підтримки Львівської міської ради. Детально ознайомитися із програмою «Етновиру» можна тут.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути