chrome firefox opera safari iexplorer

Художньо-меморіальний музей О. Новаківського

  • 79000, м. Львів, вул. Листопадового чину, 11
  • (032) 72-94-08
  • щоденно окрім п’ятниці та суботи з 10.00 до 18.00
  • для учнів та студентів – 1 грн. для дорослих – 5 грн
Про музей:

Художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського (відділ НМЛ ім. А. Шептицького) відкрито у 1972 р. у віллі, в якій впродовж 1913—1935 роках жив та працював видатний український художник.

Тут у 1920-30-х роках діяла заснована ним перша в Галичині приватна українська мистецька школа.

Постійна експозиція висвітлює основні етапи життєвого та творчого шляху митця, репрезентує його як натхненного художника, творця близкучих полотен просякнутих патріотичною тематикою та глибокими філософськими роздумами над сенсом людського життя.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути