chrome firefox opera safari iexplorer

У Чернівецькій філармонії відкрили кімнату-музей Назарія Яремчука

30 листопада 2011 о 13:11

30 листопада Назарію Яремчуку виповнилося б 60 років. У день народження відомого тенора у Чернівецькій обласній філармонії відкрили кімнату-музей видатного співака.

Також на фасад філармонії, де співак у 1970—1995 рр. був солістом вокально-інструментального ансамблю “Смерічка”, урочисто відкрили меморіальну дошку Назарію Яремчуку, повідомили ZAXID.NET в прес-службі Чернівецької ОДА.

“Цей пам’ятний знак, як і кімнату-музей Назарія Яремчука, не випадково відкрито саме у філармонії, – сказав перший заступник керівника ОДА Георгій Галиць. – Творчій праці саме у Чернівецькій обласній філармонії, у рідному краї присвятив своє, на жаль, таке коротке, але яскраве життя справжній майстер пісенного мистецтва. Ця меморіальна дошка, кімната-музей співака впродовж десятиліть нагадуватимуть нам, наступним поколінням про щирого, залюбленого у свій край, в Україну талановитого митця. Нинішня подія – для прийдешніх поколінь, – відзначив Георгій Галиць, – аби не згасала пам’ять про світочів нашого краю.

Меморіальну дошку Назарію Яремчуку виготовив відомий буковинський художник та скульптор Артем Присяжнюк. За його словами, працюючи над пам’ятною дошкою, він прагнув втілити в барельєфі основні риси співака.

У кімнаті-музеї Назарія Яремчука представлено афіші, платівки, світлини, рукописи співака, які зібрав він особисто, його родина, друзі та колеги. Тут можна побачити експонати, які висвітлюють творчість “Смерічки” від її початків – коли самодіяльний ансамбль Вижницького будинку культури тільки починав свій творчий шлях, ті фотографії, на яких Назарій Яремчук, його творчі побратими вбрані в яскраві костюми, виготовлені талановитим художником-модельєром Аллою Дутківською, найперші платівки “Смерічки”.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути