chrome firefox opera safari iexplorer

Україна увійшла в десятку найнещасніших країн світу

31 серпня 2011 о 09:44

Згідно з рейтингом нещасних країн, Україна по «індексу нещастя» посіла 10-е місце (з 38 країн), між Португалією (9-е) і Грецією (11-е), які наразі знаходяться на межідефолту.

Рейтинг, відштовхуючись від рівня безробіття і річноїінфляції, з 1970 року складає американський економіст Артур Окун, пише Сегодня.

У 2009 році через економічну кризу Україна очолила цей список — інфляція у країні в 12,3% виявилася найбільшою у світі.

Лідерство в рейтингу нещасних країн дісталося Білорусі, у якої навесні гроші знецінилися майже наполовину, а рівень інфляції за перше півріччя 2011 року виріс до 36,2%.

У хвості списку, тобто найщасливішими країнами, опинились Норвегія і Швейцарія, де рівень інфляції 0% і 0,3% відповідно.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути