chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле»

Дата події:20-21 листопада 2010 р.
Місце події:м. Ужгород, вул. Волошина
Більше про подію:

20-21 листопада 2010 року в Ужгороді відбуватиметься фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле». Найкращі винороби регіону пропонуватимуть свої винні шедеври гостям свята.

Протягом двох днів винороби виставлятимуть на фестивалі від 7 до 15 різних сортів молодого вина – виробленого з урожаю 2010 року, яке ще зберегло аромат сонця, запашного літнього дня і свіжого винограду. Одна умова: вина повинні бути виключно марочні, а не дешеві гібриди.

Під час божоле-днів вино не тільки п’ють. Про нього дізнаються й багато цікавого: організатори розкажуть історію виноробства в Закарпатті, традиції вживання та особливості цієї унікального професії.

Також на святі молодого вина «Закарпатське божоле» буде розіграш фірмових келихів з логотипом фестивалю, до вартості яких входить вартість 1 літра вина, а також традиційна лотерея, і картка народної дегустації.

Закарпатські винороби традицію свята молодого вина перейняли від Франції. Свято «Закарпатське Божоле» вже стало традиційним на Закарпатті.

Джерело: "This is Ukraine"

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути