chrome firefox opera safari iexplorer

«Студентський захист» пропонує підвищити бал сертифікату ЗНО

07 вересня 2011 о 12:06

Громадська ініціатива «Студентський захист» пропонує Міністерству освіти і науки, молоді та спорту внести зміни до умов вступу до вищих навчальних закладів.

Про це УНІАН повідомили у громадській ініціативі «Студентський захист».

«Необхідно внести суттєві зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України на наступний навчальний рік», — заявив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій ЧЕРНИХ.

«Досвід вступних кампаній в порівняні з результатами навчання на першому курсі дає змогу стверджувати про необхідність підняття показника сертифіката ЗНО з профільних предметів до 150-160 балів для вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації», — вважає А.ЧЕРНИХ.

Вступні кампанії 2008—2011 років продемонстрували наявність ускладнень психологічного та часового характеру при можливості подачі абітурієнтами заяв на вступ до 5 вищих навчальних закладів на три напрями підготовки. Аналіз даних Інформаційної системи «Конкурс» дозволяє запропонувати надати можливість подавати заяви на вступ до трьох вищих начальних закладів на три напрями підготовки.

«Також, у зв’язку зі збільшенням кількості абітурієнтів в наступному році, існує необхідність змін часових рамок корегування списків рекомендованих до зарахування осіб. Це повинно відбуватись та третій і шостий дні від дня закінчення прийому документів», — підсумував координатор громадської ініціативи «Студентський захист»

Вищезазначені пропозиції сьогодні будуть направлені до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути