chrome firefox opera safari iexplorer

У Сімферополі заборонили виставку "Стоп Цензурі! "

21 вересня 2011 о 16:07

У Сімферополі заборонили демонструвати фотовиставку Під Pressом, ініційовану журналістським рухом «Стоп цензурі!».

Виставку було відкрито 18 вересня в арт-кафе Marmelad за адресою: вул. Пушкіна, 8/5., а вже наступного дня адміністрація закладу без пояснень зняла фото і не дозволила їх розвішувати знову.

Сталося це всупереч попередній домовленості приймати виставку протягом усього тижня.

Зазначимо, що 23 вересня в закладі також було заплановано проведення дискусії "Цензура в Україні: методи ефективної протидії (можливості нового закону «Про доступ до публічної інформації»).

Мета фотовиставки — привернення уваги широкої громадськості до проблем цензури та обмеження в Україні свободи слова.

Як повідомило керівництво закладу, вони «були змушені припинити виставку», але причини своїх дій пояснювати відмовилися.

На думку місцевих журналістів, виставку було припинено під тиском влади. Зокрема, в Комітеті з моніторингу свободи преси в Криму висловлюють сумніви в тому, що власники арт-кафе прийняли це рішення самостійно.

На думку представників комітету, це особливо дивно виглядає на тлі недавніх заяв Президента і прем'єра під час 8-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) про те, що в Україні ніщо не загрожує свободі слова.

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилася надавати державну охорону журналістам у разі загрози їх життю або здоров'ю.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути