chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Софії хочуть збудувати готельний комплекс з паркінгом?

22 вересня 2011 о 09:41

Київрада 22 вересня розгляне питання про виділення 0,07 га майже біля стін Софії Київської по вул. Золотоворітська, 11 для будівництва готельного комплексу з паркінгом.

Про це повідомляє прес-служба голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

«На жаль, мораторій на будівництво в охоронній зоні Софії Київської залишається фікцією. Тобто, він був проголошений заради піару київської влади, а не для виконання. Чергова гаряча точка від нашої антикультурної київської влади може ось-ось з'явитися в самому центрі Києва», — сказав він.

Депутат додав, що таке рішення є нонсенсом, адже будинок є нововиявленою пам'яткою, об'єктом культурної та історичної спадщини, входить до Зводу пам'яток історії та культури, і тому не підлягає ніяким змінам, окрім реставрації.

«Такі будинки можна лише реставрувати, в крайньому випадку реанімувати та прилаштувати для нового призначення. У той час, не зважаючи на статус будинку і статус охоронної зони Софії Київської, земля виділяється під будівництво», — наголосив Бригинець.

Він додав, що вимагатиме зняття зазначеного питання з розгляду.

Для довідки

Будівля на вул. Золотоворітській, 11 збудована 1880 року, була прибутковим будинком з мебльованими кімнатами. З 1902 в ній містилась друкарня С.Яковлєва. У 1911-14 роки в ній були влаштовані Вищі жіночі курси. На сьогодні будівля з архітектурної точки зору перебуває в чудовому стані.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути