chrome firefox opera safari iexplorer

Віталій Кличко піде в президенти?

04 жовтня 2011 о 10:26

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко відмовився від боротьби за пост мера Києва і балотуватиметься в Президенти.

Про це повідомляє Цензор.нет, посилаючись на джерело в керівництві партії «Удар».

Таке рішення відомий спортсмен і політик прийняв після зустрічі з бізнесменом Віктором Пінчуком. Пінчук запропонував розкручувати Кличка як загальнонаціонального лідера і лідера всеукраїнської партії, зазначає видання. «Участь у локальних виборах може перешкодити Віталієві в загальнонаціональній кампанії, як технічно, так і іміджево», — відмітили в керівництві партії.  Віктор Пінчук запропонував свою концепцію роботи з медіа і свою команду технологів. Це вже привело до зачистки у виборчому штабі партії «Удар»: прес-секретар партії Лариса Мартюшева минулого тижня була відправлена у відставку.

Крім того, причиною рішення Віталія Кличка зосередитися на загальнонаціональній кампанії стали останні соціологічні опитування.  «Якщо в загальноукраїнському рейтингу Кличка ми бачимо хорошудинаміку, то в Києві такий ріст відсутній», — зазначило джерело.

Згідно з даними Центру «Соціальний моніторинг» і Українського інституту соціальних досліджень імені Яременка,  рейтинг Віталія Кличка в Києві знизився і складає 13,7% (Кличко програє своєму основному суперникові Олександру Попову). У той же час, дослідження  соціологічної групи «Рейтинг» показали, що рейтинг Кличка в другому турі президентських виборів дорівнює рейтингу Віктора Януковича (дослідження рейтингів в парі Янукович-Кличко було проведено уперше).

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути