chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні вручать премію імені Сковороди

20 жовтня 2011 о 14:51

20 жовтня о 17.30 у Києві, в будівлі Національної Спілки письменників України (вул.Банкова, 2) відбудеться вручення премії Г. Сковороди.

Премія імені Сковороди заснована за участю французького посольства в Україні та Французького інституту в Україну і покликана відзначити досягнення в перекладах з французької мови на українську.

Програма «Сковорода», яка покликана підтримувати французько-український культурний взаємодія, функціонує з 1992 року; конкурс, також названий на честь українського філософа, проводиться з 2001року.

У журі премії цього року входять українські філологи, філософи і дипломати, а почесним головою став Філіп Лабре — французький письменник, сценарист, режисер і телеведучий, з рук якого переможцю і належить отримати свою нагороду.

Серед номінантів цього року — Марина Марченко з перекладом «Обіцянки на світанні» Ромена Гарі, Роман Осадчук, який зробив переклад «Творчої еволюції» Анрі Бергсона, Галина Чернієнко за переклад книги Жан-Іва Тадье «Марсель Пруст» та інші.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути