chrome firefox opera safari iexplorer

Новорічну ковзанку цьогоріч встановлять на Контрактовій площі

23 листопада 2011 о 11:48

Тимчасову льодову ковзанку, яку в попередні роки облаштовували на Майдані незалежності, нинішнього року відкриють на Контрактовій площі, повідомляє сайт Київської міської влади.

Традиційно там встановлять також ігрові майданчики та торгові намети. Представники дитячо-юнацьких спортивних шкіл столиці презентують на ковзанці свої найкращі виступи. Їхніми глядачами стануть діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених та багатодітних сімей, вихованці шкіл-інтернатів, які отримають безкоштовні запрошення.

Нагадаємо, що торік для малюків біля ковзанки безоплатно працювали гірки, гойдалки, каруселі, машинки, іграшкова дитяча залізниця та інші атракціони. 10 дитячих майданчиків після Водохреща подарували столичним районам.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути