chrome firefox opera safari iexplorer

Вже з початкової школи дітей вчитимуть правознавства

08 грудня 2011 о 12:14

З 1 вересня 2012 року початкова школа в Україні починає жити і працювати за новими стандартами і програмами. Уже в початковій школі діти мають засвоїти елементарні знання про державу, закони, права і обов’язки громадян.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський, повідомляє прес-служба МОН.

Заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту закликав вчителів, юристів долучитися до написання нового покоління програм та підручників з правознавства відповідно до нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти.

Він наголосив на великому значенні правової освіти через позашкільну роботу. У багатьох державах, у тому числі й Україні, для батьків за пропуски дітьми уроків без поважних причин передбачено грошові штрафи.

Так, у минулому році у нашій країні за це до відповідальності притягнуто майже 2,7 тис. батьків та осіб, які їх заміняють. Розміри штрафів в Україні – від 17 до 51 гривні. У Бельгії за аналогічне порушення -125 євро.

Виходячи із зазначеного, Борис Жебровський запропонував уважно переглянути законодавство в цілому щодо відповідальності сім’ї за виховання дітей.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути