chrome firefox opera safari iexplorer

З наступного року українські школярі вивчатимуть другу іноземну мову

15 листопада 2012 о 12:31

В Україні з майбутнього навчального року всі школярі, починаючи з 5-го класу, почнуть вивчати другу іноземну мову, заявив заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський.

«В Україні сьогодні відбувається лінгвістична революція. Адже далеко не в кожній країні іноземну мову починають вивчати з 1-го класу, і далеко не в кожній країні вивчають другу іноземну мову. А в Україні з 1 вересня наступного року всі діти, починаючи з 5-го класу, будуть вивчати другу іноземну мову », — заявив заступник міністра, повідомляє прес-служба відомства.

Жебровський висловив впевненість у тому, що кількість школярів Україні, які з 2013 навчального року вивчатимуть англійську мову, досягне 100%.

У свою чергу надзвичайний і повноважний посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, який відвідав підсумковий тренінг, зазначив, що програма співпраці ставить мету, по якій в 2015 році вчителя англійської мови пройдуть післядипломну підготовку, і таким чином отримають можливість навчати на якісно новому рівні молоде покоління українців.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути