chrome firefox opera safari iexplorer

Визначено фіналістів премії «Книга року ВВС — 2011»

13 грудня 2011 о 11:02
Літературна премія «Книга року BBC- 2011» оголошує п'ятірку книжок-фіналістів, так званий «короткий список», одна з яких отримає звання Книги року.

Найкращими книгами української прози в 2011 році, на думку журі, стали: Тарас Антипович, «Хронос» (видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»), Галина Вдовиченко, «Бора» (видавництво «Клуб сімейного дозвілля»), Антон Санченко, «Нариси бурси» (видавництво «Темпора»), Володимир Рутківський, «Сині води» (видавництво «Темпора»), Артем Чапай, «Подорож із Мамайотою в пошуках України» (видавництво «Нора-друк»).

Премію в розмірі 1000 фунтів стерлінгів отримує автор найкращої, на думку журі, книги нової української прози. Книги на премію номінують видавництва.

Паралельно відбувається конкурс читацьких рецензій, у якому беруть участь читачі сайту ВВС Україна.

В журі премії в 2011, як і в 2010, році працюють професор УКМА Віра Агеєва, депутат і телепродюсер Ольга Герасим'юк, телеведучий ICTV Андрій Куликов, письменниця Світлана Пиркало та книжковий оглядач партнерів премії, сайту «Українська правда», Ірина Славінська.

Переможця премії «Книга року ВВС 2011» буде оголошено і премію вручено під час фінальної церемонії в Києві.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути