chrome firefox opera safari iexplorer

Рада відправила українців воювати в Конго

22 грудня 2011 о 20:29

Верховна Рада ухвалила законопроект президента Віктора Януковича про направлення українського миротворчого контингенту до Демократичної Республіки Конго.

За проект закону №9604 проголосували 247 депутатів парламентської більшості.

Виступаючи з трибуни парламенту, голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко нагадав, що комітет рекомендував відхилити цей законопроект.

Як повідомлялося, раніше А.Гриценко заявляв, що операція в Конго не є класичною миротворчою акцією — йдеться фактично про участь у бойових діях.

«Передбачається використання бойових ударних вертольотів Мі-24 для вогневої підтримки з повітря. Про це сказано в пояснювальній записці президента», — повідомив А.Гриценко.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович 19 грудня вніс до Верховної Ради законопроект про направлення в Конго до 200 українських миротворців. При цьому в супровідних документах йдеться про напружену ситуацію з безпекою в країні.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути