chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник відкрив «найкращу школу в Україні» на цвинтарі

10 січня 2012 о 14:29

10 січня в селищі Томашпіль на Вінничині відкрили, за словами міністра освіти Дмитра Табачника, найкращу школу в Україні. У ній навчатиметься 1296 учнів з райцентру та чотирьох навколишніх сіл: Пеньківки, Олександрівки, Горишівське, Жолоби, пише Gazeta.ua.

«Ця школа будувалася дуже довго, але дуже приємно, що в 2011 році всі об'єднали власні зусилля і таки добудували школу, — заявив Дмитро Табачник. — Це — найкраща школа в Україні».

У приміщенні коридор та сходи застелили новою зеленою доріжкою, але завуч забороняє по ній ходити учням. Доріжку знімуть після від'їзду міністра. У коридорах поставили вазони. У школі є два спортивних зали, кімната для психологічного розвантаження вчителів і спальня для першокласників.

З класних вікон видно хрести, поряд кладовище. Місцеві жителі кажуть, що школу побудували на християнському кладовищі, яке було закрите 40 років тому.

«Хай би вже й ті гроби зрівняли з землею, бо будуть діти на уроці на хрести дивитись», — вигукує хтось із батьків у натовпі. На колишньому кладовищі збудований весь центр Томашполя, зокрема вулиця Миру.

«Колись на стадіоні черепами грали в футбол, нічого страшного, що на могилах школа», — каже місцевий Василь Липовецький.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути