chrome firefox opera safari iexplorer

Головний собор Болграда повністю вигорів зсередини

26 січня 2012 о 14:50

Гасіння пожежі в Болградському Спасо-Преображенському соборі в Одеській області практично завершено, повідомили місцеві мешканці.

У будівлі дотліває дах, відкритого вогню майже не видно. За даними облуправління МНС, в гасінні брало участь 9 одиниць спецтехніки. Будівля дуже сильно постраждала. Впала баня.

Коли пожежу локалізували, пожежники проникли всередину і зуміли винести кілька предметів церковного начиння та ікони, проте велика частина культового інвентарю знищена. Думская.net Горловний собор Болграда втратив баню через пожежу «Всередині будівлі встановлені риштовання, робочі якраз займалися оновленням бані з внутрішньої сторони. Риштовання ці чим тільки не були обвішані — ганчірками якимись,целофаном.

Судячи з того, що відразу загорівся купол, джерело спалаху знаходилося десь там», —  повідомив кореспондент одного з видань Болграда.  За словами очевидців, причиною пожежі міг стати обігрівач, який використовували робочі.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути