chrome firefox opera safari iexplorer

Головний універмаг столиці переформатують у сучасний торгівельний центр

19 січня 2012 о 09:16

Знаменитий київський ЦУМ на Хрещатику з 1 лютого буде закрито на масштабну реконструкцію, яка може завершитися не раніше, ніж через рік.

У мерії запевнили, що після реконструкції ЦУМ залишиться універмагом і збереже свою історичну назву, просто будуть розширені торговельні площі.

«Там буде сучасний торговельний центр. Конфігурація будівлі не зміниться, як і фасад. Глобальних нововведень, по суті, не буде. Сам проект нам повністю ще не переданий, але скажу, що намічається лише перепланування всередині», — розповів газеті «Сегодня» заступник голови КМДА з архітектури і землі Михайло Кучук.

Ймовірно, після реконструкції в будівлі замість невеликих точок з'являться бутіки і окремі зони: ювелірна, зона одягу, зона їжі тощо. Для розробки нової концепції залучили консультантів світового масштабу. Як точно виглядатиме ЦУМ і що саме там продаватимуть — покажуть наприкінці січня. ЦУМ почали будувати в 1935 році як найбільший державний торговельний центр.

В радянські часи він був найпопулярнішим магазином — тільки тут можна було придбати дефіцитні імпортні речі з Фінляндії, Німеччини, тодішньої Чехословаччини. Нагадаємо, наприкінці 2010 року ЦУМ перейшов у власність структур, підконтрольних Ринату Ахметову. В компанії «Еста-холдинг», що входить в структуру «СКМ», вже давно виношували плани внутрішньої реконструкції універмагу. Зокрема, розглядався варіант концепції знаменитого універмагу «Херродс» в Лондоні.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути