chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині пропонують перевтілитися у воїнів УПА

01 лютого 2012 о 13:06

Завтра, 2 лютого, Молодіжна громадська організація «Спілка української молоді в Україні» проведе акцію «Гайда в УПА!» у м. Моршин, що на Львівщині.

Захід відбудеться біля пам'ятника Тарасу Шевченку з 10:00 до 12:00, повідомили «Рідній країні» організатори акції.

Під час цього заходу буде можливість перевтілитися у воїна УПА та відчути себе частиною легенди. Так, мешканцям та гостям Моршина буде надана ексклюзивна нагода приміряти повстанський однострій та зброю — автомат ППД або автомат ППС.

Також організатори пропонують всім учасникам акції по закінченню заходу отримати світлину, на якій буде увічнено їхню приналежність до українських повстанців.

Цей захід проводиться з метою популяризації визвольних змагань та поширення української ідеї, наголошують у Спілці української молоді в Україні.

Довідково

Спілка української молоді в Україні є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925—1929 роках.

На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. В сучасній Україні відродження СУМу розпочалося у 1989 році і з цього часу організація проводить виховну діяльність серед дітей та молоді.

Методика СУМівського виховання налічує понад 60 років й побудована на системі національного виховання, яку заклав відомий вітчизняний педагог Григорій Ващенко (почесний член СУМ, автор праці «Виховний ідеал»).

«Рідна країна»

 

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути