chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стріляли в дослідника Голодомору

08 лютого 2012 о 20:09

У Києві біля метро «Дружби народів» невідомі стріляли в директора Асоціації дослідників голодоморів в Україні Олександра Ушинського.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар ВО «Свобода» Юрій Сиротюк. «Щойно подзвонив Олександр Ушинський і повідомив, що на нього вчинено збройний напад в районі метро Дружба Народів. Спочатку його підрізав джип чорного кольору номер АА 00-20. Після цього невідомий опустив скло автомобіля і здійснив два постріли у бік Олександра», — повідомив Сиротюк.

На щастя, Ушинський не постраждав. На думку Сиротюка, людина, яка стріляє в центрі Києва, переконана у своїй безкарності.

«Від нас усіх залежить, чи вдасться притягнути до відповідальності цього покидька», — наголосив Сиротюк. Він повідомив, що зараз на місці події працює опергрупа. «Кажуть, що оголосили операцію перехоплення. Марки авто та останніх літер Сашко не запам'ятав. Та й не дивно, він хоч і колишній військовий, ствол в обличчя уваги не додає», — зазначив Сиротюк.

Нагадаємо, у день Свободи, 22 листопада, Ушинського побили невідомі. Він звинувачував у цьому чернігівських «беркутівців», проте правоохоронці усе спростували. Ушинський також є заступником голови Республіканської партії.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути