chrome firefox opera safari iexplorer

На Херсонщині зникає місцева преса

10 лютого 2012 о 13:05

Дедалі більше місцевих видань на Херсонщині не витримують випробування кризою. Наприкінці минулого й на початку нинішнього року тут закрилися або призупинили роботу три обласні газети приватних видавців — як соціально-політичні, так і суто ділові.

Вони ще й заборгували місцевому підрозділу «Укрпошти» за доставку чергових номерів читачам більш як півсотні тисяч гривень, пише Голос України.

Непроста й ситуація з «районками», співзасновниками яких є селищні або районні ради та райдержадміністрації.

За інформацією тієї самої «Укрпошти», з 22 таких газет, що виходять в 19 районах цієї області, 9 видань зменшили й без того досить скромну кількість передплатників — хто на 4—9, а хто — й на 30—35 відсотків.

Тепер в області є «районки» з передплатним накладом у 130—432 примірники, що робить їхній випуск заздалегідь збитковим.

До тижневика з такою сміховинною аудиторією жоден практичний рекламодавець платної реклами не понесе — вигідніше розклеювати оголошення на парканах.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути