chrome firefox opera safari iexplorer

Набережні Ялти і Алушти пошкоджені штормом на 16 мільйонів

10 лютого 2012 о 20:39

Збиток, нанесений штормом набережним Ялти і Алушти, склав близько 16 мільйонів гривень.

Про це повідомив глава Ради міністрів Криму Анатолій Могильов в ході селекторної наради під керівництвом міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка.

«На сьогоднішній день одним з найбільш проблемних питань є набережні Ялти і Алушти: в результаті шторму вони істотно пошкоджені», — уточнив Могильов.

Прем'єр автономії також повідомив, що в даний час в Криму тривають роботи з розчищення снігових заметів на дорогах.

Не припиняються роботи з відновлення електропостачання населених пунктів.

«На сьогоднішній день у нас є близько ста заявок, вони стосуються ліній малої потужності — 0,4 кіловата, ремонтні роботи ведуться і найближчим часом будуть завершені», — цитує главу Ради міністрів Криму його прес-служба.

У свою чергу Близнюк доручив Раді міністрів спільно з МНС передати акти заподіяної шкоди в Кабінет Міністрів.

«Голова Ради міністрів бачить проблему комплексно, тому передавайте нам всю документацію, ми повинні розуміти, скільки коштів вам потрібно для відновлення всіх об'єктів», — заявив міністр.

Як відомо, 26-27 січня і 7-8 лютого шторм, що досягав 6-8 балів, розбив набережну Алушти, змив частину пляжів і зруйнував ряд будівель на південному березі Криму.

На набережній Ялти в результаті шторму перевернуті бетонні плити, піднята тротуарна плитка, розбиті ліхтарі, пошкоджено дерева.

Могильов заявив, що набережні будуть відновлені до початку курортного сезону.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути