chrome firefox opera safari iexplorer

Українців позбавили гарантій на повернення депозитів

21 березня 2012 о 15:54

Згідно з новим законом про систему гарантування вкладів фізосіб, українці втратили гарантії на повернення депозитів розміром до 150 тисяч грн у разі банкрутства банку, повідомив член парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін.

«У новому законі щодо гарантування вкладів пропала норма про гарантоване повернення депозитів до 150 тисяч гривень, які раніше виплачував Фонд гарантування вкладів фізосіб. Тепер Фонд сам буде вирішувати, яку суму він виплатить вкладникові», — сказав він, пише «Коментарі».

На думку Аржевітіна, така норма дозволить Фонду видавати вкладникам лише мінімальні розміри компенсацій, враховуючи, що його активи на сьогоднішній день складають 5 млрд грн.

Нагадаємо, у вівторок, 20 березня президент Віктор Янукович схвалив передачу від Національного банку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб права вводити тимчасову адміністрацію й ліквідувати банки, підписавши відповідний закон № 4452-VI «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути