chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть з'явитися безкоштовні парковки

22 березня 2012 о 09:03

Запорізькі депутати хочуть скасувати плату за автопарковки через їх дорожнечу.

Депутати міської ради Запоріжжя мають намір скасувати плату за паркування транспортних засобів у місті, оскільки нова реальна вартість послуг автопарковок з урахуванням вартості паркоматів «може боляче вдарити по кишені запорізьких автолюбителів».

«За підрахунками фахівців комунального підприємства паркування, економічно обґрунтований тариф на паркування повинен був скласти шість гривень за годину. Це пов'язано з вимогами Податкового кодексу, витратами на обладнання, утримання парковок. До того ж законодавство вимагає встановлювати на платних парковках паркомати, купівля яких досить довга. У міському бюджеті коштів для цього немає, а в разі залучення інвесторів тарифи потрібно обов'язково піднімати», — зазначалося на засіданні бюджетної комісії Запорізької міської ради.

Також, за даними прес-служби, депутати дійшли висновку, що "подібне підвищення може боляче вдарити по кишені запорізьких автолюбителів, які просто не зможуть стільки платити.

У прес-службі зазначили, що голова бюджетної комісії Віктор Великий заявив, що «в ситуації, що склалася в Запоріжжі, доцільно скасувати плату за паркування».

При цьому в мерії наголосили, що «в разі скасування паркувального збору КП паркування буде продовжувати обслуговувати стоянки, які перебувають у нього на балансі, і які завжди давали підприємству більшу частину прибутку».

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути