chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві працюватиме «Жива бібліотека»

23 березня 2012 о 09:25

З 24 по 27 березня в київському Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) працюватиме «Жива бібліотека». Гасло нинішньої акції – «Не суди книгу з обкладинки!», — повідомляє ЛітАкцент.

Мета проведення «Живої бібліотеки» — боротьба зі стереотипами та упередженнями, що склалися в суспільстві щодо певних груп людей (представників інших релігій і народностей, біженців, хворих, людей із нетрадиційною сексуальною орієнтацією, представників професій, до яких звикли суперечливо ставитися тощо).

Представники цих груп і є «книгами» у «Живій бібліотеці»; читання цих «книг» передбачає відверте спілкування між читачем і «книгою».

У «Живій бібліотеці» «не буває дурних, незручних або гострих питань», — попереджають організатори.

Ознайомитися з повним переліком доступних для читання «книжок», а також правилами роботи «Живої бібліотеки» можна на сайті docudays.org.ua.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути