chrome firefox opera safari iexplorer

З 23 по 27 березня в Києві запрацює «Жива бібліотека»

22 березня 2013 о 10:18

З 23 по 27 березня в Києві запрацює «Жива бібліотека», в якій можна буде поспілкуватися з людьми з незвичним життєвим досвідом. Проект відбудеться в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA. Про це УНН повідомили організатори фестивалю.

«Книжками» незвичайної бібліотеки стануть люди, до яких в суспільстві мають певні упередження – представників етнічних, релігійних меншин, ЛГБТ-спільноти. А також люди, про особливості життя яких небагато відомо широкому загалові, наприклад, біженці.

«Ми хочемо створити комфортне й безпечне місце зустрічі. Наша мета – за допомогою розмови показати, наскільки відрізняється справжнє життя від стереотипів, у яких ми всі застрягли», – так пояснила ідею «Живої бібліотеки» кураторка Олександра Назарова.

Зустрічі «Живої бібліотеки» відбудуться в Будинку кіно. Спілкуватися можна лише з однією «книжкою», найкраще — з тією, що подобається найменше. Головна умова організаторів — повернути «книгу» у бібліотеку потрібно в такому ж фізичному та психічному стані, в якому взяли. Організатори повідомляють, що питати можна про все — у бібліотеці не буває безглуздих, незручних або гострих питань

Бібліотека супроводжує Docudays UA другий рік. Каталог книжок цього року виріс майже вдвічі. Усього в різні дні можна буде почитати більше 20 живих книжок.

Як повідомляв УНН, у Києві пройде Міжнародний фестиваль кіно про права людини Docudays UA.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути