chrome firefox opera safari iexplorer

Названо найменш гостинні країни світу

17 квітня 2012 о 08:42

Країни, чиї мешканці що дружньо всміхаються лише на промо-відеороликах, вивели на чисту воду понад 1200 учасників опитування, проведеного пошуковим туристичним сайтом Skyscanner.

Про це пише CNN.

В опитуванні взяли участь мандрівники з Європи, Північної Америки та Австралії.

«Чемпіонкою з нечемності» стала Франція, отримавши 20% від усіх голосів. Французам поставили в провину їхній різкий та імпульсивний характер.

«Французи дуже плекають свою мову, клієнт може отримати різні відповіді залежно від того, замовляє він щось французькою або іншою мовою», — каже експерт із етикету Лоуренс Ло.

Другу «почесну»сходинку посіла Росія, завдяки 16,6% респондентів, які не відчули там до себе приязного ставлення.

Наступні два місця отримали Велика Британія та Німеччина. Шосту здобув Китай, ставши найнечемнішою країною Азії. До десятки увійшли США, Іспанія, Італія та Польща.

На думку маркетолога Skyscanner Ї Бао, потужним фактором є різниця культур. Те, що на Заході є соціальною нормою, наприклад, черги, у Китаї – незвичайна річ, і тому реакція китайця може здатися туристу проявом грубощів.

Більшість офіціантів у китайських містах – то молоді жінки з сільських районів. Природно, що вони значно сором’язливіші від європейок.

«Їм бракує впевненості та знання мов, щоб обслуговувати іноземних туристів. Інколи вони замість цього просто їх уникають», — пояснює Ло.

«З іншого боку, чимало французьких офіціантів пропрацювали на цій посаді все своє життя, і в них виникає комплекс зверхності по відношенню до туристів», додає він.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути