chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці презентують фотовиставку «Параджанов. Дотик»

19 квітня 2012 о 10:11

Друга фотовиставка пам'яті режисера Сергія Параджанова «Параджанов. Дотик» відкрилася у столичній галереї імені Олени Замостян. Публіці представили майже 7 десятків світлин — більшість із них — чорно-білі.

Ці фото показують уперше.  На них — моменти з життя та роботи режисера, а також його портрети різних періодів.

Автори усіх знімків  — 4 митці з України, Коста-Рики та Франції — серед них кінооператори, режисери та фотографи, які особисто знали  Параджанова. У Києві виставка триватиме до 5 травня, потім світлини повезуть до Чернівців. Провести фотовиставки та показ фільмів режисера по всій Україні організатори мають намір до 90-річного ювілею від дня народження Параджанова — у січні 2014 року.

Юрій Гармаш, автор проекту: «Цінність в документальності цих фотографій великої людини. Там, де зображений Параджанов, ніде не можна сказати, що він повторюється. Кінцева ціль цієї акції це музей кіно і галерея або зал Параджанова».

Аліна Пасинок, відвідувачка виставки: «Ці фотокартки передають зміст цієї людини, що це глубока людина, не проста, що ця людина творить історію і фотографії це дуже гарно зобразили».

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути