chrome firefox opera safari iexplorer

У «сирній війні» з Росією офіційно поставлено крапку

21 квітня 2012 о 09:07

Санітарна служба Росії офіційно дала «зелене світло» поставкам сиру з трьох українських заводів, на які виїжджали російські експерти для інспекції.

"За результатами перевірок трьох молокопереробних підприємств України, а також розроблених заходів щодо усунення виявлених недоліків прийнято рішення про відновлення поставок сирів на російський ринок ТОВ «Гадячсир», АТ «Пирятинський сирзавод» та ППКФ «Прометей „філії“ Менський», — повідомив сайт Росспоживнагляду в п'ятницю 20 квітня ввечері.

У повідомленні також зазначається, що наразі планується проведення інспектування підприємства ПАТ «Дубномолоко».

Нагадаємо, 17 квітня міністр економічного розвитку України Петро Порошенко після переговорів з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенко повідомив, що Росія і Україна домовилися про початок поставок сиру на ринок РФ трьох українських підприємств, які пройшли інспекцію Росспоживнагляду.

Дехто з експертів вважає, що «сирною війною» Росія зробила українським сирам гарний піар у світі.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути