chrome firefox opera safari iexplorer

Володимирська гірка вимагає термінового втручання для боротьби зі зсувами

23 квітня 2012 о 10:33

Парк «Володимирська гірка» потребує термінового вжиття заходів із зупинення зсувних процесів біля пам’ятника князю Св. Володимира.

Така відповідь надійшла депутату Київради Олександру Бригинцю на його запит до голови КМДА О. Попова щодо стану Володимирської гірки, повідомляє його прес-служба.

У відповіді ПАТ «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» рекомендує для збереження стійкості схилу побудувати підпірну стінку, виконати організацію поверхневих стоків, влаштувати борт по брівці схилу та ліквідувати депресії рельєфу, де накопичилась вода.

Крім того, слід терміново затампонувати тріщини на тротуарі та на прогулянковій доріжці, що проходять від пам’ятника в напрямку Володимирського узвозу і провести переасфальтування доріжок.

«Замість того, щоб вникнути в проблему Володимирської гірки О. Попов поспішив повідомити, що ніякої небезпеки немає. Але є й інша теж цілком офіційна точка зору. На жаль, владна піраміда побудована так, що обіцянки і заяви робить керівник міста, а вразі проблем відповідальність несуть ті, хто працює на місцях», — заявив О. Бригинець.

Тому, наголосив О. Бригинець, саме керівникам середньої і нижньої ланки треба максимально уважно ставитися до проблем міста і не поспішати робити поспішні оптимістичні заяви.

«Адже, якщо щось станеться, саме «стрілочники» сидітимуть за ґратами, поки їх керівники ділитимуть прибутки і відпочиватимуть на Багамах», — зауважив О. Бригинець.

Нагадаємо, голова КМДА О. Попов заявив, що стан Володимирської гірки не катастрофічний і не несе загрози пам’ятнику Володимиру Великому.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути