chrome firefox opera safari iexplorer

Цього літа в Україні відкриються 1200 пляжів

23 травня 2012 о 09:41

Державна санітарно-епідеміологічна служба прогнозує відкриття більш як 1200 пляжів в Україні у 2012 році. За останніми даними, половина пляжів не готові до літнього сезону.

«Станом на 1 травня ми бачили, що тільки 27% пляжів були готові до відкриття прийому відпочиваючих. Уже на середину травня ми відзначаємо зростання, дана цифра становить до 45%. Усього в 2012 році планується до відкриття 1200 пляжів, у тому числі 850 морських пляжів», — повідомив начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Держсанепідслужби Віктор Ляшкo.

За його словами, наразі в Криму відкрито 100 з 326 пляжів, у Києві на даний момент передбачено відкриття 11 пляжів і 14 зон відпочинку. Він зазначив, що паспорт на пляж виданий тільки пляжу Дитячий у Гідропарку.

Чиновник зазначив, що Держсанепідслужба досліджувала понад 1200 проб води в місцях водокористування, при цьому відхилення були виявлені тільки на пляжах в Маріуполі Донецької області — там пляжі поки не паспортизовані і відповідно не відкриті.

Як повідомив Ляшкo, власники пляжів проводять активну роботу щодо приведення їх у відповідність із санітарними правилами.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути