chrome firefox opera safari iexplorer

Український художник отримав міжнародну премію ім. Малевича

20 грудня 2010 о 14:45

Український митець Стас ВОЛЯЗЛОВСЬКИЙ став переможцем міжнародного конкурсу живопису й отримав премію імені Казимира Малевича – визначного митця початку ХХ століття, засновника стилю супрематизму, поляка, народженого у Києві.

Як передає “Радіо Свобода”, С.ВОЛЯЗЛОВСЬКИЙ отримав грошову винагороду у розмірі 13 тис. євро та тримісячну резиденцію (стажування) у польському Центрі сучасного мистецтва «Уяздовський Замок» (Варшава).

На цьогорічний конкурс кандидатуру 39-річного С.ВОЛЯЗЛОВСЬКОГО висунули Херсонський міський центр молодіжних ініціатив, українська Фундація «Культурний проект» та німецький Фонд підтримки мистецтва.
За словами голови журі – директора Польського інституту у Києві Ярослава ГОДУНА, конкурс «символізує нерозривність поколінь митців та сприяє розвиткові сучасного мистецтва України, Польщі, цілого світу».

Премію імені Малевича заснував польський уряд за підтримки міжнародних мистецьких фундацій у 2008 році з нагоди 130-річчя від дня народження митця. Премією нагороджують молодих українських митців, які отримали визнання і в Україні, і на міжнародній арені.

До складу журі конкурсу входять відомі мистецтвознавці та куратори з України, Польщі, Німеччини, інших країн ЄС.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути