chrome firefox opera safari iexplorer

Після «захисту» російської мови Партія регіонів візьметься за українську

08 червня 2012 о 09:43

Партія регіонів має намір розробити законопроект про розвиток української мови. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в ефірі «5 каналу».

З його слів, питання розвитку мов обговорювалося під час підготовки законопроекту «Про засади державної мовної політики».

«Сьогодні, до речі, до другого читання, ми говорили, у тому числі й з моїм колегою Колесніченком. Він говорить, було б непогано вставити норму, щоб показати, з розвитку української мови», — зазначив він.

Разом з цим Єфремов підкреслив, що для цього необхідно прописати повністю інший закон. «І ми думаємо в цьому напрямку справді, можливо, прописати новий закон, інший уже», — сказав політик, додавши, що цей закон уже не буде належати до Європейської хартії регіональних мов.

Як повідомляли Ukranews, 5 червня Рада прийняла мовний законопроект у першому читанні. Якщо він буде прийнятий у цілому, російська мова отримає в Україні фактично права другої державної. У цей день у Києві пройшли мітинги як прихильників, так і супротивників цього законопроекту. Протягом дня виникали також бійки опозиції із правоохоронцями. «Беркут» застосував сльозогінний газ, хоча міліція спростувала цю інформацію, незважаючи на підтверджувальні фото. Пізніше правоохоронці сказали, що газ розпилювали опозиціонери.

Розділи: Суспільство

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути