chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні святкуємо День друзів

09 червня 2012 о 09:18

9 червня — день, коли незалежно від обставин і життєвих перипетій потрібно обов’язково порадувати друзів. В цей день у світі святкують неофіційне, але важливе свято — Міжнародний день друзів.

«Друг — це одна душа, яка живе у двох тілах». (Арістотель) Хоча всі народи у всі часи почитали дружбу найбільшою соціальною і моральною цінністю, вони незмінно вважали «справжню дружбу» вкрай рідкісною, а розквіт її, як правило, відносили до минулого, представляючи її як ідеал, перекинутий в минуле.

Як відмітив Артур Шопенгауер — «Дійсна дружба — одна з тих речей, про які, як про гігантських морських змій, невідомо, чи є вони вигаданими або десь існують».

Але ми сподіваємося, що у вашому житті є хоча б одна людина, яку ви захочете від усієї душі привітати з цим святом. Адже Міжнародний день друзів просто створений для того, щоб, незалежно від життєвих обставин і різних перипетій, ми нагадали своїм друзям про те, які вони важливі для нас і порадували їх.

Може, це свято для когось стане чудовим приводом, щоб знов, через якийсь час, зібратися галасливої дружною компанією і поділитися хорошими новинами і приємними спогадами. Нагадайте їм про себе, відправивши веселу листівку. А якщо у Вас мало друзів, то в цей день просто необхідно почати шукати їх і завойовувати їх довіру.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути