chrome firefox opera safari iexplorer

13 прадавніх дерев Києва стали пам’ятками

24 грудня 2010 о 14:34

Київська міська рада оголосила пам'ятками природного значення 13 прадавніх дерев. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 23 грудня, повідомляє прес-служба фракції «Республіка Київ».

«Київрада оголосила пам'ятками природного значення, зокрема 500-літню Шовковицю Шевченка, 600-літній Дуб-хитрун та інші прадавні дерева. Переконаний, що це вбереже зазначені дерева від знищення», — сказав депутат фракції, заступник голови комісії з питань екологічної політики Олег Петькун.

Він підкреслив, що до переліку пам'яток природи місцевого значення включені дуби, груші, шовковиці, тополі, дерева метасеквойї китайської, вік яких складає 350-400 років, а деяких — навіть перевищує 6 століть.

Петькун наголосив, що на території пам'яток природи забороняється будь-яка діяльність, яка загрожує їх збереженню або призводить до зміни їх первісного стану.

Джерело: pravda.com.ua
Розділи: Довкілля Здорова

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути