chrome firefox opera safari iexplorer

Після початку Євро-2012 в Києві впала кількість відвідувачів закладів культури

16 червня 2012 о 20:08

У Києві за перший тиждень Євро-2012 жоден заклад культури не відзначає збільшення кількості відвідувачів.

Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури і туризму Олександр Бригинець на прес-конференції громадської кампанії «Євро-патруль», присвяченій підсумкам першого тижня єврочемпіонату в Україні.

«Жоден заклад культури, з яким я спілкувався, не підтвердив збільшення аудиторії. Більше того, неофіційно говорять про те, що кількість відвідувачів зменшується», — заявив О. Бригинець.

Депутат пояснив, що основна аудиторія, яка могла б відвідувати київські музеї — це українські туристи, які приїжджали до Києва. Але вони Київ не відвідали, оскільки їх закликали, в тому числі і київська влада: «покинути територію міста, хто має таку можливість, щоб уникнути додаткових проблем».

Цей заклик і призвів до того, що всі хто міг відкласти справи, зробили все, щоб сюди не їхати», — сказав він.

«Рідна країна»

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути