chrome firefox opera safari iexplorer

У рейтингу демократії Україна скотилася на 14 сходинок

30 грудня 2010 о 13:36

У рейтингу демократії країн світу за 2010 рік Democracy Index 2010 Україна зайняла 67 місце, тобто опустилась на 14 пунктів униз, порівняно з 2008 роком (53 місце).

Автори дослідження вважають, що «демократичні досягнення, що відбулись в результаті Помаранчевої революції, зараз знаходяться під загрозою».

В Україні зафіксовано найбільший регрес в демократії серед всіх країн Європи, вона посідає «почесне» сьоме місце серед країн світу, в яких спостерігається найбільший занепад демократії, – після Мадагаскару, Фіджі, Ірану, Ефіопії, Єгипту та Гамбії.

Також за підсумками 2010 року Україна втратила неформальний статус «найкращого серед найгірших» на пострадянському просторі, пропустивши вперед Молдову.

Найбільше погіршились показники України у категоріях «функціонування уряду», «виборчий процес і плюралізм», «політична культура» та «участь у політичному процесі».

Зокрема, за показником «ефективність функціонування уряду» Україна у своїй групі країн знаходиться на рівні Гани, Домініканської Республіки, Філіппін та Перу і поступається таким країнам, як Лесото, Малі, Намібія, Папуа-Нова Гвінея, Монголія, Сурінам, Ямайка та іншим.

На думку дослідників, ефективніше, ніж український уряд, діяли навіть уряди країн, що входять до «нижчої» категорії «гібридних режимів», зокрема, Гондурас, Бангладеш, Камбоджа, Замбія і Малаві.

Democracy Index 2010 підготовлений фахівцями Economist Intelligence Unit – аналітичного підрозділу, що входить до групи відомого журналу «Економіст». Ситуація в країнах оцінювалась станом на листопад 2010 року.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути