chrome firefox opera safari iexplorer

Які продукти карще вживати у спеку: поради дієтолога

10 липня 2012 о 12:12

За словами головного дієтолога МОЗ Олега Швеця, під час спеки потрібно збалансовано харчуватися. Про це він сказав під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

«У спеку потрібно збалансовано харчуватися, особливо людям, які страдають на хронічні захворювання. Потрібно менше вживати продукти, які містять солі», — сказав О.Швець.

За словами експерта, найбільш прийнятними для організму у спеку є овочі, фрукти, злакові та риба. Він наголосив на тому, що варто обмежувати вживання продуктів насиченими жирами (наприклад м’ясо птиці).

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути