chrome firefox opera safari iexplorer

Як правильно засмагати влітку: поради дерматолога

10 липня 2012 о 13:09

Засмага не є корисною для організму і кожна зайва хвилина перебування дитини на сонці може посприяти розвитку новоутворення на шкірі. Про це повідомив під час прес-конференції головний позаштатний дерматолог МОЗ Олександр Літус, передає кореспондент УНН.

"Того сонячного випромінювання, яке людина отримує йдучи на роботу або з неї, більш ніж достатньо, аби забезпечити необхідну кількість вітаміну «D», — сказав О.Літус.

За його словами, під час сильної спеки потрібно не перебувати під відкритим сонячним промінням у проміжок з 11 до 17 години дня (особливо дітям). Дітей обов’язково потрібно одягати в одяг з рукавами і мати при собі капелюха. Також, експерт порадив обов’язково користуватися сонцезахисними кремами і купувати їх лише у аптеках. Наносити крем потрібно кожні дві години і щоразу після купання.

Дерматолог порадив для забезпечення краси шкіри і гарного самопочуття вживати від 2 до 3 літрів води на добу.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути