chrome firefox opera safari iexplorer

По шматку: російська залізниця хоче забрати 30 кілометрів української території

12 липня 2012 о 11:01

Російська залізниця запропонувала перенести кордон України та Росії, щоб «забрати» на свій бік частину залізничної гілки завдовжки приблизно 30 кілометрів. Цей шматок колії належить РЗ, але пролягає по українській території.

Окрім, власне, залізниці, росіяни прагнуть забрати об’єкти майна залізничного транспорту. Йдеться про ділянку на кордоні Ростовської та Луганської областей, де частина залізничної гілки, яку експлуатують наші сусіди, кілька разів перетинає кордон Росії та України. На цій 30­кілометровій ділянці російські залізничники керують станцією Зоринівка, яка, втім, розташована на території нашої держави. З огляду на цю колізію, повноцінне використання цієї станції ускладнено: посадку пасажирів тут не проводять через відсутність пункту прикордонного контролю, а місцеві мешканці змушені користуватися сусідніми станціями на російському боці.

Як пише видання «РБК daily», обговорення цього питання вже вийшло на міжурядовий рівень. Розроблено проект відповідної угоди, тривають переговори з українською стороною. На всі запитання «УМ» відповідні державні установи відмовилися щось коментувати: у прес­службі Донецької залізниці заявили, що «ця справа не в нашій компетенції. Її розглядатимуть на державному рівні». А в «Укрзалізниці» взагалі про ініціативу російських колег не чули.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути